M-topp i blåsväder kring bostadsersättning

ERSÄTTNING. Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe har angett att han bor hos sin mamma. Samtidigt som den övriga familjen är folkbokförd i Bengtzboes övernattningslägenhet i Stockholm. På det sättet har M-toppen fått ut över 158 000 kronor i bostadsersättning och traktamenten.

Aftonbladet har i sin granskning "Maktens kvitton" avslöjat att Bengtzboe stått folkbokförd hos sin mamma i Nyköping. Bengtzboe har meddelat att han gjort fel och ändrat folkbokföringsadress till ett fritidshus där han påstår sig ha bott sedan 2017. Huset ägs av Bengtzboes mamma och hon har uppgett till kommunen att huset endast använts i 3-4 veckor per år. 

Erik Bengtzboe har inte heller haft vare sig sophämtning eller postlåda vid bostaden och enligt en granne Aftonbladet talat med bor det ingen i huset.

– Jag är den första att erkänna att jag har haft dålig koll på min boendesituation. Jag har varit slarvig. Jag har inte uppdaterat min folkbokföringsadress. Det är fel, det är klantigt, det erkänner jag, säger Erik Bengtzboe till Aftonbladet.

Login