Om  
Helena Giertta

Journalistens chefredaktör lämnar efter 14 år

Helena Giertta har varit tidningen Journalistens chefredaktör sedan hösten 2008. Den sista januari lämnar hon över till redaktionschefen: ”Det är min absoluta övertygelse att man inte ska stanna länge när man väl bestämt sig”.

Miranda Olsson

– När jag började hade jag sagt fem år, men jag kunde inte sluta efter fem år, och inte efter tio år. Men nu kan jag det. Vi har två stabila redaktioner, vi har gjort mycket utveckling, företaget går bra, säger Helena Giertta till Journalisten.

Giertta har de senaste åren även varit vd för Journalisten AB, som också ger ut Finansförbundets tidning Finansliv. Hon meddelade sin avgång på måndagen, samma dag som beskedet också gjordes offentligt.

Vad hon ska göra härnäst är ännu inte bestämt.

– Jag har några olika spår och kommer ta några veckor att tänka igenom exakt vad jag ska göra, säger hon till tidningen.

”Känns nervöst”

Det blir redaktionschef Julia Nilsson som från och med månadsskiftet tar över som tillförordnad chefredaktör och vd. En ny chefredaktör ska finnas på plats i sommar, meddelar Ulrika Hyllert, ordförande för Journalistförbundet.

– Journalisten är den viktigaste tidningen, som också ska vara bäst. Det kommer den att fortsätta vara. Men det känns så klart nervöst, när någon lett den i 14 år, säger hon.

 

Nämnda personer

Helena Giertta

Chefredaktör Turist

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00