Han leder Danderyds vård för multisjuka äldre

Vid årsskiftet inrättades ett nytt verksamhetsområde på Danderyds sjukhus – medicinska specialiteter. Andreas Kling blir verksamhetschef för arbetet som främst vänder sig till multisjuka äldre.

Andreas Kling blir chef för det största verksamhetsområdet på Danderyds sjukhus.
Andreas Kling blir chef för det största verksamhetsområdet på Danderyds sjukhus.Foto: Danderyds sjukhus
Albin Bohlin

De tre verksamhetsområdena internmedicin och infektion, geriatrik och medicinsk specialistvård blev ett gemensamt verksamhetsområde i den nya organisation som trädde i kraft vid årsskiftet. Syftet med omorganisationen är, bland annat, att stärka utvecklingen av vården för multisjuka äldre.

– Andreas är något av en unik ledare och chef som på djupet har förstått kraften i att samla, inkludera och engagera alla de kompetenser som bygger god sjukvård. Andreas är även sedan många år ytterst insatt i Danderyds sjukhus och har ett mycket stort hjärta för verksamheten. Således har han allt det som krävs för att leda sjukhusets största verksamhetsområde mot de utmaningar som ligger framför oss, säger vd Christophe Pedroletti i ett pressmeddelande.

Andreas Kling har tidigare varit verksamhetschef för de tre verksamhetsområden som nu har blivit sammanslagna till ett område.

– Jag ser mycket fram emot att arbeta med den nya organisationen, säger Andreas Kling.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00