Om  
Anders Thornberg

Förra rikspolischefen misstänkt efter Löfvings död

Den tidigare rikspolischefen Anders Thornberg misstänks för vållande till annans död efter Mats Löfvings död. ”Jag förnekar brott”, säger han.

Miranda Olsson

Anders Thornberg lämnade posten som rikspolischef i fjol och tillträdde i december i stället som landshövding i Halland. 

På onsdagen rapporterade Ekot att en person är misstänkt efter polischefen Mats Löfvings död. I ett uttalande på länsstyrelsens hemsida bekräftar Anders Thornberg att han misstänks för vållande till annans död.

”Mats Löfvings död är en djupt tragisk händelse som har påverkat många under en lång tid. Det är bra att förundersökningen nu går mot sitt slut”, skriver han.

Mats Löfving hittades död i sitt hem efter en pressträff i februari förra året där utredaren Runar Viksten sade att rikspolischefen borde överväga att sparka Löfving. 

”Det jag anklagas för är att jag inte stoppade utredaren Runar Vikstens presskonferens. Rapporten som utredaren presenterade var offentlig, varför en inställd presskonferens hade varit orimlig”. skriver Thornberg som förnekar brott.

”Jag har inte varit oaktsam. Mats Löfvings död har varken varit förutsägbar eller orsakats av mig.”

Thornberg vill inte svara på frågor från medier under tiden förundersökningen pågår. 

Läs också

Nämnda personer

Anders Thornberg

Landshövding i Hallands län
Polishögskolan, Polisens strategiska chefsprogram

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00