Om  
Anna Holmberg
Kaisa Soro-Pesonen

Skogsindustrierna får ny Brysselchef

Kaisa Soro-Pesonen blir ny chef för Skogsindustriernas kontor i Bryssel. Hon kommer närmast från det finska näringslivets centralorganisations kontor i Bryssel.

I augusti tillträder Kaisa Soro-Pesonen som ny chef för Skogsindustriernas kontor i Bryssel.
I augusti tillträder Kaisa Soro-Pesonen som ny chef för Skogsindustriernas kontor i Bryssel.Foto: Lauri Hannus/Skogsindustrierna
Albin Bohlin

Kaisa Soro-Pesonen har tidigare varit vd för rådgivningsgruppen Miltton Europe. Hon har även arbetat på Kreab och varit kabinettsmedlem inom EU-kommissionen. Hennes senaste tjänst var som chef för Brysselkontoret för Finlands Näringsliv EK.

– Inför nästa mandatperiod står Europeiska unionen vid ett viktigt vägval. Jag är stolt över att ansluta mig till Skogsindustrierna som är en föregångare inom hållbarhet och främjar innovativa lösningar som stödjer både EU:s konkurrenskraft och den globala klimatomställningen. Svensk skogsindustri har mycket att erbjuda inom detta område och jag ser fram emot att bidra till det, säger Kaisa Soro-Pesonen i ett pressmeddelande.

Hon efterträder hon Anna Holmberg som lämnar Skogsindustriernas kontor i Bryssel för att bli medlemschef, en nyinrättad tjänst där hon kommer att ha ansvar för det medlemsinriktade arbetet, bland annat plattformen ”Skogsindustrins framtidsagenda”.

Kaisa Soro-Pesonen tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.

Nämnda personer

Anna Holmberg

Tillträdande medlemschef Skogsindustrierna
Civilingenjör i kemi (Chalmers, 1989), MBA i marknadsföring (Göteborgs uni., 2001)

Kaisa Soro-Pesonen

Tillträdande chef Skogsindustriernas Brysselkontor

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00