Jägarnas riksförbund byter generalsekreterare

Per Wanström slutar som generalsekreterare för Jägarnas riksförbund, JRF, och går till en nyinrättad tjänst i samma organisation. Han kommer att efterträdas av Anders Lindström.

JRF:s förbundsordförande Solveig Larsson och den tillträdande generalsekreteraren Anders Lindström.
JRF:s förbundsordförande Solveig Larsson och den tillträdande generalsekreteraren Anders Lindström.Foto: Jägarnas riksförbund
Albin Bohlin

Anders Lindström har arbetat hos vapentillverkaren Sako, på butikskedjan Interjakt och på branschorganisationen Jaktgrossisterna. Han är även en av grundarna av föreningen Sveriges jägare.

– Jag tror att min praktiska erfarenhet från branschen kommer samspela med min ledarskapsstil och ge JRF bra förutsättningar att utvecklas, säger Anders Lindström i ett pressmeddelande.

Han tillträder den 1 juni och kommer att slussas in i arbetet av den nuvarande generalsekreteraren Per Wanström som kommer att gå till en nyinrättad tjänst som verksamhetsutvecklare.

– Vi tror att Per Wanström är helt rätt person för den tjänsten eftersom få personer har så gedigen kunskap om JRF och våra medlemmar som han, säger JRF:s ordförande Solveig Larsson.

Som verksamhetsutvecklare kommer han arbeta för att binda ihop förbundets olika verksamheter, vilket är en del av det framtidsarbete som JRF genomför.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00