Centern får ny presschef

Andrea Herlitz blir Centerpartiets nya presschef. Hon tillträder den 22 februari och efterträder då Josefin Berglund Belani som annonserade sin avgång i höstas.

Andrea Herlitz blir Centerpartiets nya presschef.
Andrea Herlitz blir Centerpartiets nya presschef.Foto: Centerpartiet
Albin Bohlin

Andrea Herlitz har arbetat som pressekreterare och politiskt sakkunnig på Centerpartiet sedan 2022. Dessförinnan har hon arbetat med public affairs och kommunikation på företag som Epidemic sound och Afry. Hon har även varit reporter på Expressen och Jönköpings-Posten.

– Det ska bli oerhört roligt och spännande att få axla rollen som presschef för Centerpartiet. Sällan har det känts mer angeläget att verka för gröna och liberala värden. Det är med stort engagemang och energi­ som jag tar mig an arbetet, inte minst eftersom vi står i startgroparna till en intensiv valrörelse, säger Andrea Herlitz i ett pressmeddelande.

Andera Herlitz tillträder sin nya tjänst den 22 februari och efterträder då Josefin Berglund Belani som lämnar tjänsten efter fyra år.

”Jag har lett Centerpartiets pressenhet under en pandemi, genom ett riksdagsval och under en stor omorganisation, dessutom har de senaste åren varit oerhört politiskt händelserika. Jag känner att nu är en bra tid för mig att ta mig an andra uppgifter och lämna över stafettpinnen till någon annan”, skrev den tidigare presschefen Josefin Berglund Belani i ett mejl till Dagens Opinion i samband med att hon annonserade sin avgång i november.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00