Regeringen: Säkerhetsläget kräver att generaldirektör flyttas från Katrineholm

Regeringen petade nyligen Strålsäkerhetsmyndighetens generaldirektör Nina Cromnier, men väljer att genomföra hennes förslag om att flytta generaldirektörens placering från Katrineholm till Solna.

I slutet av mars skickade Nina Cromnier en hemställan till regeringen om att ledningen ska flyttas tillbaka från Katrineholm till Solna. I praktiken handlar det om generaldirektörens placering, men Katrineholms kommunledning befarar att det är början på en större flytt.
I slutet av mars skickade Nina Cromnier en hemställan till regeringen om att ledningen ska flyttas tillbaka från Katrineholm till Solna. I praktiken handlar det om generaldirektörens placering, men Katrineholms kommunledning befarar att det är början på en större flytt.Foto: Paul Wennerholm/TT
Johanna Alskog

Med hänvisning till det säkerhetspolitiska läget väljer regeringen att flytta tillbaka Strålsäkerhetsmyndighetens säte och ledningsfunktion från Katrineholm till Solna. I praktiken berör det endast generaldirektören, enligt regeringens pressmeddelande.

I och

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00