Regeringen går vidare med säljakt

KORTNYTT. Regeringen går vidare med Naturvårdsverkets förslag om att tillåta jakt på säl i Sveriges ekonomiska zon.

I höstas lämnade Naturvårdsverket över ett förslag till regeringen om att tillåta säljakt i Sveriges ekonomiska zon. Nu går regeringen vidare genom att förslaget skickas ut på remiss under sommaren. Syftet är att minska de skador som sälarna orsakar.

– Sälstammen har vuxit avsevärt de senaste åren. Sälarna orsakar skada då de tar fisk direkt ur fiskenäten och förstör fiskarnas utrustning. Möjligheten att jaga i den ekonomiska zonen har därför betydelse för att fiskare bättre ska kunna freda sina redskap, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) i ett pressmeddelande.

Förslaget innebär att den ekonomiska zonen upplåts för jakt på säl. Jakt i den ekonomiska zonen får ske efter anmälan till jaktkortsregistret och i enlighet med Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakt på säl.

Sista svarsdatum på remissförslaget är den 22 oktober 2018.

Forrige artikel Eneroth: Nu underlättar vi för cyklister Næste artikel Tvist mellan skogsprofil och länsstyrelsen till AD Tvist mellan skogsprofil och länsstyrelsen till AD
Nytt gasavtal –

Nytt gasavtal – "Goda nyheter för kritikerna av Nord Stream 2"

RÖR. EU har enats om ett nytt avtal om kontrollen över gasmarknaden. Det säkerställer att den ryska gasledningen Nord Stream 2 följer EU:s lagstiftning och minskar Putins makt, säger den danska europaparlamentarikern Morten Helveg Petersen (Radikale Venstre).