Presschefen raderade alla sms från E22-dygnen – ”tycker inte det spelar någon roll”

Under onsdagen kunde Ekot avslöja att Trafikverkets presschef har raderat alla sms från kaosdygnet på E22:an i januari – trots att det just nu pågår en oberoende utredning av myndighetens agerande under dygnen.

Albin Bohlin

Under två dygn i januari i år blev ungefär 1 000 fordon stående på E22 mellan Hörby och Kristianstad. Trafikverkets agerande utreds just nu av en oberoende utredare, men myndighetens presschef Bengt Olsson har raderat alla sms från dygnen, vilket Ekot kunde avslöja under onsdagen.

– Jag tycker inte det spelar någon roll för vi gör ändå en utvärdering internt i Trafikverket, går igenom våra anteckningar och så vidare. Så sms:en, där kommer inte mer till än det som vi har på annat sätt, säger Bengt Olsson till Ekot.

Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke säger till Sveriges Radio att han är kritisk, exempelvis till att det inte går att ta del av korrespondensen mellan presschefen och myndighetens generaldirektör.

– Det framstår som olämpligt att man gör så med tanke på den situation som rådde vid tillfället och att man ändå kunde förvänta sig att det skulle bli en utredning kring det, säger han till Ekot.

Läs också


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00