Nya landsbygdsministern: Vi har en bra grund för att komma överens

KD:s partisekreterare Peter Kullgren är ny landsbygdsminister. På sitt bord har han ansvaret för skogspolitiken och för vilt- och jaktfrågor. Men han vill inte svara på några frågor om balansen mellan skogsbruk och skogsskydd. "Det får vi återkomma till" säger han.

"Skogen är oerhört viktig för vårt välstånd, för att vi ska ha pengar till vård, skola och omsorg." säger nya landsbygdsministern Peter Kullgren (KD).
"Skogen är oerhört viktig för vårt välstånd, för att vi ska ha pengar till vård, skola och omsorg." säger nya landsbygdsministern Peter Kullgren (KD).Foto: Altinget
Johanna Alskog

Kristdemokraternas partisekreterare Peter Kullgren är ny landsbygdsminister. Han blir också chef för ett nytt departement som samlar landsbygd-, infrastruktur- och bostadsfrågor. Infrastruktur- och bostadsminister är Kullgrens partikollega Andreas Carlsson.

Peter Kullgren är värmlänning och har en gedigen kommunpolitisk bakgrund. Innan han blev partisekreterare i KD år 2018 har han bland annat varit kommunalråd i Karlstad under sju års tid och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Hur ser dina erfarenheter av lantbruk och lantbrukspolitik ut? 

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00