Om  
Roberto Maiorana

Ny planeringsdirektör och chefsjurist på Trafikverket

Ulrika Geeraedts och Jennie Magnusson efterträder Stefan Engdahl och Håkan Broman på Trafikverket.

Ulrika Geeraedts och Jennie Magnusson<br>
Ulrika Geeraedts och Jennie Magnusson
Foto: Trafikverket
Jacob Hederos

Ulrika Geeraedts tar klivet över från rollen som programdirektör för Nya stambanor till att bli ny planeringsdirektör på myndigheten. Hon efterträder då Stefan Engdahl som i augusti annonserade att han lämnade Trafikverket för att i oktober bli vd för Svensk kärnbränslehantering, SKB.

Geeraedts har tidigare bland annat varit utvecklingsdirektör i Region Skåne, en roll som hon lämnade 2022. Hon tillträder det nya uppdraget den 1 mars.

Jennie Magnusson tar över som ny chefsjurist efter Håkan Broman, som efter två år i rollen lämnade myndigheten i somras för att bli vd för Styrelseakademien – en svensk ideell förening som bedriver utbildningar för att professionalisera styrelsearbetet.

Magnusson tillträder tjänsten den första februari, och blir då även chef för juridik och planprövning på myndigheten. Magnusson kommer närmast från en roll som tillförordnad chefsjurist, men har tidigare varit avdelningschef för strategi- och verksamhetsutveckling på myndigheten.

Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana får därmed behålla två bekanta namn i ledningsgruppen, då både Magnusson och Geeraedts redan ingick i denna.

Nämnda personer

Roberto Maiorana

Generaldirektör Trafikverket
Stockholms universitet, företagsekonomi

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00