Jaktkrav på gång från Alliansen och SD

JAKT. Ett antal frågor från den nedlagda jaktlagsutredningen bör fortsätta att utredas, bland annat den om dubbelregistreringen av älgjakt. De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna vill att riksdagen gör ett tillkännagivande till regeringen, erfar Altinget. 

Johanna Alskog

När landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) i början av februari beslutade att avbryta jaktlagsutredningen, den stora översynen av jaktlagen, var det med hänvisning till att regeringen inte hade råd. Den borgerliga budgetens besparing på regeringskansliet tvingade regeringen till att prioritera bland utredningarna. Jaktlagsutredningen ersattes med en permanent vargkommitté.

Men nu vill Alliansen att regeringen ska återuppta utredningen av delar av jaktlagsutredningen, erfar Altinget. Med stöd från Sverigedemokraterna finns en majoritet i miljö- och jordbruksutskottet för att uppmana riksdagen att göra ett tillkännagivande till regeringen om att gå vidare med ett antal jaktfrågor. Bland den handfull frågor det rör sig om finns bland annat den omstridda dubbelregistreringen av älgjakt samt att utreda om det ska införas allmän jakt på kronhjort.

Det finns också en förhoppning om att kunna komma fram till en överenskommelse med regeringspartierna.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00