Om  
Kerstin Lindberg Göransson

Hon är Sveaskogs nya ordförande

Kerstin Lindberg Göransson valdes till ny styrelseordförande vid Sveaskogs årsstämma på onsdagen. Hon efterträder Eva Färnstrand.

Ny topp på Sveaskog.
Ny topp på Sveaskog.Foto: Sveaskog
Johanna Alskog

Kerstin Lindberg Göransson är styrelseledamot i Alecta Fastigheter och Sophiahemmet samt ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. Hon har tidigare varit vd för statliga Akademiska hus och flygplatsdirektör för Stockholm Arlanda Airport.

– Jag är naturligtvis glad för förtroendet och ser fram emot att leda styrelsens fortsatta arbete. Med den långsiktiga inriktningen för bolaget som beslutades av styrelsen förra året har vi en stabil grund att arbeta vidare med för att nå bolagets vision att bli ledande inom hållbart skogsbruk, säger Kerstin Lindberg Göransson i ett pressmeddelande.

Tackades för trygg och lugn styrning

Vid årsstämman tackades Eva Färnstrand av efter fem år som styrelseordförande. Stina Billinger, statssekreterare hos näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S), sade att Färnstrand lett bolaget med trygghet, lugn och fast hand.

– Jag har lärt mig mycket av dig. Jag har utvecklats av våra spänstiga diskussioner, sade Billinger vid årsstämman.

Nya ledamöter i styrelsen är Anna Belfrage som har en bakgrund från bland annat skogsägarföreningen Södra. Marie Berglund, Johan Kuylenstierna, Leif Ljungqvist, Elisabet Salander Björklund och Sven Wird valdes om.

Stämman fastställde styrelsens förslag till utdelning till svenska staten: 1,3 miljarder kronor.

200 anmälda

Årsstämman hölls digitalt för andra året i rad. Detta med hänvisning till att intresset från allmänheten att delta var såpass stort. Cirka 200 personer hade anmält sig, enligt Sveaskogs presstjänst.

 

Nämnda personer

Kerstin Lindberg Göransson

Styrelseordförande Sveaskog, ledamot Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, styrelseledamot Alecta fastigheter
BBA (Umeå uni., 1979)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00