Han vill att köttbranschen går till anfall i klimatdebatten

KLIMAT. Det är dags för den svenska köttbranschen att lämna försvarspositionerna i debatten om köttets klimatpåverkan – och gå till anfall. Det anser Sveriges nötköttsproducenters ordförande Jan Forsell.

Köttdebatten måste bli mer nyanserad än att allt kött ses om ett – lika stort – klimathot. Det anser Sveriges nötköttsproducenters ordförande Jan Forssell.
Köttdebatten måste bli mer nyanserad än att allt kött ses om ett – lika stort – klimathot. Det anser Sveriges nötköttsproducenters ordförande Jan Forssell.Foto: Pixabay
Johanna Alskog

Den bild man får i vissa medier i dag är att bara man slutar äta kött så kan du flyga så här långt, så kan vi fortsätta leva som vi gör.

Köttbranschen har fullt upp att försvara på sin egen planhalva i debatten om köttkonsumtionen och köttets klimatpåverkan, konstaterade Jan Forssell när han nyligen talade vid Köttriksdagen, Sveriges nötköttsproducenters årliga konferens.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00