Gd: "Förnybart elsystem kräver samlat grepp"

INTERVJU. Ska Sverige klara målet om ett 100 procent förnybart elsystem måste insatserna inte bara förstärkas, utan också samlas, enligt Energimyndigheten. "Vi kan inte prata vind där, sol där och vatten där, utan vi måste få ihop det" säger generaldirektör Robert Andrén.

När Moderaternas och Kristdemokraternas budget röstades igenom i december hade Robert Andrén varit chef för Energimyndigheten i drygt tre månader. Det är en budget som innebär många nedskärningar på miljö- och energiområdet, men Energimyndigheten kom förhållandevis lindrigt undan, enligt Andrén.

– Vi kommer på det hela taget ut mindre dramatiskt än många andra myndigheter. Vi är en myndighet som måste följa de beslut som tas av regering och riksdag. Vi jobbar för att leverera den budget som nu ligger på bordet, säger han till Altinget och tillägger:

– I vissa delar måste vi verkligen tänka till hur vi genomför det. Vi har en regering som står för en helt annan politik än de partier som la budgeten, det är en utmaning hur man hanterar det.

Login