Förslag för bättre bilpoolsvillkor dröjer

UTREDNING. Regeringen har beställt förslag för hur moped-, motorcykel- och bilpoolstjänster kan främjas. Men utredningen hinner inte klart i år, utan skjuts fram till våren.

– Om fler får tillgång till bil genom en bilpool så minskar behovet av att alla ska äga en egen bil som står still större delen av tiden. Det är ett bra exempel på hur vi kan använda resurser smartare och mer effektivt. På så vis kan både utsläpp och behovet av parkeringsplatser minska, säger konsumentminister Per Bolund (MP) när den så kallade Bilpoolsutredningen tillsattes i augusti förra året.

Utredaren Christoffer Andersson Calafatis skulle lämna sina förslag till regeringen i december i år. Men regeringen ger nu utredningen mer tid. Nytt sista datum för slutbetänkandet är den sista april nästa år, år 2020.

Utredningens huvuduppdrag är att undersöka om det är möjligt, det vill säga förenligt med EU-rätten, att sänka momsen för bil-, moped- och motorcykeltjänster. I andra hand ska utredningen hitta andra sätt att främja bilpoolstjänster, enligt utredningsdirektivet.

Login