Färska tips till Löfven för omställningen av industrin

KLIMATPOLITIK. Statsminister Stefan Löfven presenterade en global ledarskapsgrupp för den tunga industrins omställning vid klimattoppmötet i New York. Väl tillbaka i Rosenbad finns en färsk Att göra-lista från Energimyndigheten över de hinder som finns för processindustrins omställning på hemmaplan.

Stefan Löfven i New York.
Stefan Löfven i New York.Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix
Johanna Alskog
Fakta
Ledarskapsgruppen har utvecklats i samarbete med World Economic Forum och kommer samla både offentliga och privata aktörer. De länder och företag som ansluter sig till gruppen måste vara redo för att höja ambitionen och driva på för en industriomställning mot fossilfrihet och netto-noll-utsläpp av växthusgaser senast 2050.
Utöver Sverige och Indien så har Argentina, Finland. Frankrike, Tyskland, Irland, Luxemburg, Holland, Sydkorea och Storbritannien anslutit sig. Bland företagen finns indiska Dalmia cement, tyska stålkoncernen Thyssenkrupp, Scania samt Hybrit.
Källa: Regeringen

– I Sverige har vi kommit långt i vår industriomställning och genom att vara med och leda det här arbetet får vi möjlighet att dela med oss av våra erfarenheter

Dokumentation

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00