Färska tips till Löfven för omställningen av industrin

KLIMATPOLITIK. Statsminister Stefan Löfven presenterade en global ledarskapsgrupp för den tunga industrins omställning vid klimattoppmötet i New York. Väl tillbaka i Rosenbad finns en färsk Att göra-lista från Energimyndigheten över de hinder som finns för processindustrins omställning på hemmaplan.

– I Sverige har vi kommit långt i vår industriomställning och genom att vara med och leda det här arbetet får vi möjlighet att dela med oss av våra erfarenheter och bidra till en ökad takt i omställningen.

Det säger statsminister Stefan Löfven (S) i ett pressmeddelande med anledning av den globala ledarskapsgrupp för klimatomställning inom den tunga industrin som Sverige presenterade tillsammans med Indien under klimattoppmötet Climate Action Summit i New York.

Men även om Sverige har kommit långt, så finns det både tuvor och stenbumlingar på vägen mot nettonoll-utsläppen. Nyligen lämnade Energimyndigheten över en rapport till regeringen om de hinder som finns för processindustrins klimatomställning.

Login