Drabbade bönder kan nu söka stöd

KORTNYTT. Lantbrukare kan nu börja söka statligt krisstöd. Stödet är ett led i regeringens krispaket till lantbrukare efter sommarens svåra torka. 

Krisstödet ligger på totalt 400 miljoner kronor och ska hjälpa får-, nöt- och mjölkproducenter efter sommarens svåra torka. Stödet administreras och betalas ut av Jordbruksverket. 

– Allt löper på enligt den satta tidplanen vilket känns mycket bra. Nu kan de 13 500 lantbrukare som är berättigade till att få stödet söka det i e-tjänsten. Dessa lantbrukare har 95 procent av alla djur i de här djurslagen. Nästa steg blir att påbörja handläggningen för att sedan betala ut pengarna vilket vi kommer börja göra den 30 november, säger Mirja Hjers, divisionsdirektör på Jordbruksverket, i ett pressmeddelande.

 

Forrige artikel Länen som tankar mest förnybart Næste artikel Naturvårdsverket befarar att självkörande bilar landar fel
Naturvårdsverket varnar för neddragning nästa år

Naturvårdsverket varnar för neddragning nästa år

BUDGETUNDERLAG. Naturvårdsverket behöver ett höjt förvaltningsanslag nästa år, annars kan 100 tjänster försvinna.
– Vi är angelägna om att politiken känner till vad som skulle hända om vi inte får en höjning av anslaget, säger generaldirektör Björn Risinger till Altinget.