Danmarks klimatminister: Läckan värre för klimatet än för havsmiljön

Det är svårt att toppa läckan från Nord Stream 1 och Nord Stream 2 i Östersjön, enligt danska klimatministern Dan Jørgensen. Läckan är långt värre för klimatet än för miljö och livet i havet.

Bred uppställning. Statsminister Mette Frederiksen, försvarsminister Morten Bødskov, utrikesminister Jeppe Kofod samt klimat- och energiminister Dan Jørgensen håller en pressträff om läckorna på Nord Stream 1 och 2.
Bred uppställning. Statsminister Mette Frederiksen, försvarsminister Morten Bødskov, utrikesminister Jeppe Kofod samt klimat- och energiminister Dan Jørgensen håller en pressträff om läckorna på Nord Stream 1 och 2. Foto: Emil Helms/Ritzau/TT

Det är svårt att göra något med det bubblande havet av gas i Östersjön. Det sade klimatminister Dan Jørgensen (S) på pressträffen i tisdags kväll, när han tillsammans med statsminister Mette Fredriksen, utrikesminister Jeppe Kofod och försvarsminister Morten Bødskov informerade om situationen vid gasledningarna i Östersjön.

– Vi kan i nuläget inte säga hur länge läckorna kommer fortsätta, men det rör sig om minst en vecka, sade Dan Jørgensen och tillade: