50 000 protesterar mot Jordbruksverkets nya grisföreskrifter

KORTNYTT. Jordbruksverkets förslag till nya föreskrifter för grishållning väcker protester. På onsdag ska generaldirektör Leif Denneberg få ta emot 50 000 namnunderskrifter.

De två djurskyddsorganisationerna Djurens rätt och Djurskyddet Sverige har tillsammans samlat ihop drygt 50 000 namnunderskrifter mot förslaget till nya föreskrifter för grishållning. På onsdag ska underskrifterna lämnas över till Jordbruksverkets generaldirektör.

– Förslaget bör dras tillbaka i sin helhet. Det har utformats helt utan samråd med djurrätts- och djurskyddsorganisationer och saknar ett vetenskapligt underlag för vilka konsekvenser ändringarna får ur ett djurvälfärdsperspektiv, säger Linda Björklund, etolog och ansvarig för frågor om djur i livsmedelsindustrin på Djurens Rätt, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Viltmyndigheten blir hängande i luften Næste artikel Internationell granskning av lagar om strålsäkerhet
Statschefer överens om bud för klimatandel i EU-budgeten

Statschefer överens om bud för klimatandel i EU-budgeten

MFF. Medlemsländerna är eniga om att följa kommissionens förslag och vika 25 procent av EU:s långtidsbudget åt klimatåtgärder. Men kvar står frågan om summan är definitiv.
– Vi kommer att fortsätta att driva på för att det här ska ses som ett golv, inte ett tak, säger statsminister Stefan Löfven (S).