Klimataktion utanför Trafikverket

Aktivistgruppen Extinction Rebellion genomför en aktion utanför Trafikverkets huvudkontor i Borlänge under tisdagsförmiddagen. Trafikverkets presschef, spelad av en aktivist, kommer att få fullt upp när folk, till synes, dör som flugor.

Aktivister livesänder liksvepning utanför Trafikverket.
Aktivister livesänder liksvepning utanför Trafikverket.Foto: Skärmbild Extincition Rebellions Facebooksida
Albin Bohlin

Aktionen är en protest mot ”Trafikverkets prioriterande av bilismen”, som aktionsgruppen menar ”driver på både luftföroreningar och klimatkris”, och äger rum utanför Trafikverkets huvudkontor i Borlänge.

Det är en del av organisationens aktivistläger som samtidigt äger rum i Falun.

En aktivist kommer att spela myndighetens presschef och använda sig av citat från den riktige presschef Bengt Olsson. Så här beskriver aktivisten och läkaren Terese Nilsson från Falun att aktionen kommer att gå till:

– För att illustrera hur illa det är, hur viktigt det är att vi ställer om trafiken, och att myndigheter och politiker agerar kommer vi att illustrera avgaser med hjälp av rökbomber – som får den omedelbara effekten att klimataktivisterna faller ”döda” till marken. Samtidigt står vi som jobbar inom hälso- och sjukvården maktlösa bredvid och gör allt vi kan för att rädda liv, men förgäves, säger hon i ett pressmeddelande.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024