SD drar tillbaka nattågsuppmaning: Nöjda för stunden

Trafikverkets omvärdering av upphandlingskraven för de nya nattågen gör att Sverigedemokraterna drar tillbaka sin uppmaning i riksdagen.

”Ska man fylla tågen med folk och det ska vara attraktivt att åka, så ska det också vara bekvämt” menar SD:s trafikpolitiska talesperson.
”Ska man fylla tågen med folk och det ska vara attraktivt att åka, så ska det också vara bekvämt” menar SD:s trafikpolitiska talesperson.Foto: Sverigedemokraterna
Jacob Hederos

Efter rapporter om att de nya nattågen skulle bli mindre för att anpassas till europeiska marknaden ville SD söka stöd för ett utskottsinitiativ med en uppmaning om att pausa upphandlingen av myndigheten.

Förslaget skulle upp till beslut under tisdagens utskottsmöte, men ströks i stället från dagordningen. Orsaken var enligt Thomas Morell, vice ordförande i utskottet och SD:s trafikpolitiska ledamot, enkel.

– Trafikverket gjorde ju paus på eget bevåg, för att då ta in vår fråga själva, säger Morell till Altinget, med hänvisning till myndighetens besked till DN.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00