Postnords svenska chef avgår med omedelbar verkan

Mathias Krümmel, vd för Postnord Sverige, lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. ”Det ekonomiska resultatet har inte kommit i den takt som koncernen har förväntat sig”, säger Annemarie Gardshol, vd och koncernchef.

Mathias Krümmel har varit vd för Postnord Sverige i knappt tre år.
Mathias Krümmel har varit vd för Postnord Sverige i knappt tre år.Foto: Postnord
Miranda Olsson

Mathias Krümmel tillträdde som vd för Postnord Sverige i januari 2021. Innan dess var han vice vd. Nu lämnar han sitt uppdrag med omedelbar verkan.

– Mathias har tillsammans med ledningen för PostNord Sverige gjort ett bra jobb med att skapa förutsättningar för att vi ska kunna vara ett konkurrenskraftigt bolag, inte minst genom den omorganisation som sjösattes tidigare i år, säger Annemarie Gardshol, vd och koncernchef för Postnord, i en kommentar till Altinget.

– Det ekonomiska resultatet har inte kommit i den takt som koncernen har förväntat sig. Jag och Mathias har haft en dialog om detta över tid. Vi är överens om att ny energi behövs i ledarskapet för att åstadkomma de förändringar som är planerade att göra.

Minskade brev- och paketvolymer utmanar Postnord. Det andra kvartalet 2023 minskade koncernens omsättning med fyra procent jämfört med samma period föregående år.

Postnords tidigare vd fick miljonfallskärm

När Postnords högsta chef, Håkan Ericsson, tvingades lämna sitt uppdrag 2019 fick han en fallskärm på 14 miljoner kronor. Hur mycket Sverige-vd:n Mathias Krümmel får är ännu oklart.

Ylva Ekborn kliver in som ny tillförordnad vd. Hon sitter sedan 2018 i Postnords koncernledning och är vd och koncernchef för Postnord Strålfors och chef för Postnord Accelerate.

– Vi fortsätter att jobba efter vår nordiska strategi och att utveckla verksamheten till förmån för våra kunder i Sverige samt hela Norden, säger Annemarie Gardshol i ett pressmeddelande.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00