Om  
Andreas Carlson

Andreas Carlson KU-anmäls: ”Han har varit osynlig”

Socialdemokraterna KU-anmäler Andreas Carlson för att inte ha synts tillräckligt under den kaosartade situationen på vägar och järnvägar, som rått under vintern. 

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson KU-anmäls av Socialdemokraterna. 
Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson KU-anmäls av Socialdemokraterna. Foto: Anders Wiklund / TT
Louise Carlsson-Örning

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson anmäls till konstitutionsutskottet för situationen på svenska vägar och järnvägar under vintern. 

– Han har varit osynlig. Vi vill veta om man har vidtagit några åtgärder. Vi undrar om man har sammankallat gruppen för strategisk samverkan och vad kom man fram till? Vem har tagit det politiska ansvaret under det här kaoset? säger Gunilla Svantorp, trafikpolitisk talesperson för Socialdemokraterna, som ligger bakom anmälan, till TV4 Nyheterna.

Dels handlar det enligt Socialdemokraterna om de många tågen som ställts in under vintern. Men också om händelsen vid E22 mellan Hörby och Kristianstad där runt 1 000 fordon fastnade i början av året efter att vägen korkat igen vid ett snöoväder. 

Nämnda personer

Andreas Carlson

Infrastruktur- och bostadsminister (KD), ledamot i partistyrelsen
Fristående kurser i kommunikation, Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping, fristående kurs i juridik, Lunds universitet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00