Analys av 
Jette F. Christensen

Riskfyllt när livmodern blir utrikespolitiskt slagträ

Senast var det Ukrainas säkerhet som fick betala för den franske presidentens självbild. Efter förra veckans grundlagsändring kan det bli europeiska kvinnors rätt till abort.

Högerextrema och nationalistiska högerpartier väntas gå framåt i EU-valet i juni – strömningar som inte brukar inte gå i täten när det handlar om kvinnors rätt att bestämma över sina egna liv. Om Frankrikes beslut får spridningseffekter är det inte särskilt troligt att det kommer att medföra större friheter på flera håll, skriver Jette F. Christensen. 
Högerextrema och nationalistiska högerpartier väntas gå framåt i EU-valet i juni – strömningar som inte brukar inte gå i täten när det handlar om kvinnors rätt att bestämma över sina egna liv. Om Frankrikes beslut får spridningseffekter är det inte särskilt troligt att det kommer att medföra större friheter på flera håll, skriver Jette F. Christensen. Foto: EU
Jette F. Christensen

Frankrikes president Emmanuel Macron har gjort det till ett paradnummer att röra om i den utrikespolitiska grytan för sin egen vinnings skull.

När han sammankallade till en säkerhetskonferens i Paris

Altinget logoEU
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget eu får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00