Om Altinget: eu

Portalen har för tillfället ingen regelbunden publicering. Däremot finns EU-bevakning på våra övriga portaler. 

Altinget EU bevakar EU-politik från både Bryssel och riksdagen genom nyheter, fördjupningar, bakgrund och debatt. Fokus ligger på arbetet inom EU-institutionerna och det europeiska samarbetet i bred bemärkelse. Du kommer kunna följa beslutskedjan från förslag till lag och få inblick i de stora kommande politiska frågorna såsom Brexit, flyktingkrisen och säkerhetspolitiken.

Vi följer även den politiska debatten om EU-samarbetet i Sverige samt bevakar Europaparlamentet och dess svenska representanter.

Nyhetsbreven från Altinget EU är gratis. Som prenumerant får du nyhetsbrev fredagar. Därtill kommer ’Veckans överblick’ på måndagar med information om vad som händer under veckan på området. Webbplatsen uppdateras kontinuerligt.

Målgrupp
Altinget: eu riktar sig till alla som arbetar professionellt med EU-politik och till den särskilt EU-intresserade läsaren. Det kan till exempel vara politiker i riksdagen, Europaparlamentet, tjänstemän på departement, myndigheters internationella avdelningar, forsknings- och utbildningsinstitutioner samt företrädare för intresseorganisationer och företag.

Klicka här för information om medarbetare

 

Grundare Rasmus Nielsen om Altinget

Tidigare chefredaktör Mattias Croneborg om Altinget