Om  
Veronica Palm

Veronica Palm blir politisk redaktör

Den tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten Veronica Palm blir ny politisk redaktör på Norrländska Socialdemokraten. 

Miranda Olsson

– För mig som människa har det varit bra att ta ett steg tillbaka från politiken, att få utvecklas med andra saker. Men jag är också lite sugen på att ta ett kliv in igen. Jag vill tycka saker igen, det finns alldeles för mycket att tycka om, säger hon till tidningen Journalisten.

Veronica Palm satt i riksdagen 2002–2015 och var bland annat vice ordförande i socialutskottet och socialförsäkringsutskottet. Hon är fortfarande med i Socialdemokraterna. 

– Jag är fortfarande medlem, men har inte haft några politiska uppdrag på flera år. Jag vill ägna mig åt att opinionsbilda, både för en bättre värld och en bättre socialdemokrati.

Efter att Veronica Palm lämnade sin riksdagsplats 2015 uppmärksammades hon för att inte ha tagit ut lön från sitt bolag, samtidigt som hon fått inkomstgaranti. I stället hade Palm gjort utdelning från bolaget. För det fick hon betala tillbaka 130 000 kronor efter beslut av riksdagens arvodesnämnd.

Palm har ägnat de senaste åren åt att skriva skönlitteratur och att föreläsa. Hon har även skrivit för flera tidningar, bland annat ETC.

Nämnda personer

Veronica Palm

Politisk redaktör Norrländska Socialdemokraten, NSD
Kvinnovetenskap (Linköpings uni. 1995-1999)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00