Om  
Tobias Krantz

Tidigare minister till Ericastiftelsen

Tobias Krantz, högskole- och forskningsminister 2009–2010, utsågs vid torsdagens regeringssammanträde till styrelseledamot i Ericastiftelsen. Tanken är att han inom kort väljs till ordförande.

Foto: Diplomat Communications
Anders Gustafsson

Ericastiftelsen jobbar för barns och ungas psykiska hälsa och är en idéburen organisation utan vinstintresse.

– Få frågor framstår som så angelägna att rikta fokus mot just nu som barns och ungdomars psykiska hälsa. Civilsamhällets engagemang är avgörande. Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla Ericastiftelsens verksamhet, vars roll aldrig har varit viktigare, säger Tobias Krantz i ett pressmeddelande.

Krantz satt i riksdagen för dåvarande Folkpartiet under åren 2002–2010. Han har doktorgrad i statskunskap från Uppsala universitet och är i dag senior advisor på Diplomat communications.

Ideellt, offentligt och privat på CV:t

Bland hans övriga erfarenheter märks posterna som chef för utbildning, forskning och innovation på Svenskt Näringsliv, samt styrelseuppdrag för Wateraid.

Han var även särskild utredare för en utredning om Sveriges nationella forskningsinfrastruktur. Han har också varit senior rådgivare public affairs på Apoteket AB. Han sitter i styrelsen för Kunskapsskolan och är ledamot av KTH:s fakultetsråd.

Ericastiftelsens styrelse består av åtta ledamöter. En av dem utses av regeringen, tre av Region Stockholm och fyra av stiftelsens huvudmän. Tobias Krantz väntas bli utsedd till ordförande vid ett kommande konstituerande styrelsemöte.

Regeringens förordnande gäller från och med den 8 februari och fyra år framåt.

Nämnda personer

Tobias Krantz

Senior rådgivare Diplomat Communications, styrelseordförande Ericastiftelsen
fil.dr statskunskap (Uppsala uni. 2002)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00