Om  
Emma Henriksson

Tidigare KD-topp blir sjukvårdsrådgivare på PR-byrå

Kommunikationsbyrån Reform society förstärker sitt hälsoteam med tidigare riksdagsledamoten Emma Henriksson (KD).

Axel Hyttnäs Telin

Henriksson kommer närmast från uppdraget att ta fram en strategi för äldreomsorg för Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Tungt namn inom KD

Innan dess har Emma Henriksson ett långt förflutet inom politiken. Åren 2006–2018 var hon invald i riksdagen för Stockholms läns valkrets. Mellan 2012 och 2015 var hon Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen och den sista mandatperioden även ordförande i socialutskottet.

– Samhällsutveckling i allmänhet och vårdutveckling i synnerhet är komplext och för att nå riktigt långt behöver vi samla kompetensen från patient, politik och profession, säger Henriksson i ett pressutskick.

– Jag ser fram emot att vara en del av hälsoteamet på Reform society och bidra med de erfarenheter jag har från politik och civilsamhälle.

Henriksson tillträdde tjänsten som seniorkonsult i januari.

Ligger inte på latsidan

Reform society har inte varit lata med sina nyrekryteringar. Redan under 2021 anlitades Christina Karlsson för en liknande tjänst.

Karlsson har under elva års tid varit anställd på läkemedelsbolaget Janssen, där hon hade rollen som senior public affairs manager.

Nämnda personer

Emma Henriksson

Generalsekreterare för Famna, särskild utredare inom suicidprevention
fil. kand. statsvetenskap (Stockholms uni., 2003)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00