Tidigare gd tar plats i amorteringsutredning

Regeringen tillsätter Martin Andersson som ny ledamot i den kommittéutredning som just nu ser över amorteringskravet och bolånetaket. Han tar över efter Susanne Ackum som lämnar. 

Martin Andersson var generaldirektör för Finansinspektionen under sex år. Han lämnade uppdraget 2015. Nu tar han plats i utredningen som ser över amorteringskravet. 
Martin Andersson var generaldirektör för Finansinspektionen under sex år. Han lämnade uppdraget 2015. Nu tar han plats i utredningen som ser över amorteringskravet. Foto: Karin Nilsson/SCANPIX/TT
Louise Carlsson-Örning

Martin Andersson, tidigare generaldirektör för Finansinspektionen, blir ny ledamot i den kommittén som utvärderar den makroekonomiska tillsynen, inklusive amorteringskravet och bolånetaket. 

Han tar över platsen efter Susanne Ackum som kommer att lämna kommittén då hon fått ett annat uppdrag som inte går att kombinera. I övrigt består utredningskommittén av Peter Englund och John Hassler. 

Martin Andersson är doktor i ekonomi och har tidigare även varit chef för avdelningen för finansiell stabilitet på Riksbanken och rådgivare till Storbritanniens centralbank och Internationella valutafonden.  

Utredningen fick sitt uppdrag i april förra året och ska redovisa sina slutsatser senast den 31 oktober i år. 

 

Läs också


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00