Om  
Maria Hemström Hemmingsson
Ylva Johansson

Maria Hemström Hemmingson blir generaldirektör för IFAU

Tidigare tillförordnade generaldirektör för försäkringskassan, Maria Hemström Hemmingsson, blir generaldirektör för Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU.

Amanda Bergland

Maria Hemström Hemmingsson är doktor i nationalekonomi och har bland annat varit generaldirektör för Inspektionen för socialförsäkring och tillförordnad generaldirektör för Försäkringskassan. 

Läs också: Maria Hemström Hemmingsson tf gd för Försäkringskassan

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Maria Hemström Hemmingsson. Marias långa erfarenhet av myndighetsstyrning och ledarskap kommer vara viktiga på IFAU. Myndigheten kommer ha en viktig roll i de kommande förändringarna av svensk arbetsmarknadspolitik genom att som oberoende myndighet ge regeringen viktiga kunskaper om insatser på arbetsmarknaden, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) i ett pressmeddelande.

Hemström Hemmingsson tillträder tjänsten den 1 september 2019. Förordnandet är på sex år till och med den 31 augusti 2025. 

Nämnda personer

Maria Hemström Hemmingsson

Generaldirektör Arbetsförmedlingen
Fil. dr. i nationalekonomi (Uppsala universitet, 1998)

Ylva Johansson

EU-kommissionär, ansvarig för inrikes frågor
Ämneslärare i matematik och fysik (Lunds uni. 1988)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024