Ifrågasatt kyckling stryks från myndighetsmeny

KORTNYTT. Menyn i Naturvårdsverkets matsal skrivs nu om. I framtiden ska det varken förekomma lettisk kyckling eller annat utländskt kött.

Utländsk kyckling göre sig icke längre besvär hos Naturvårdsverket.
Utländsk kyckling göre sig icke längre besvär hos Naturvårdsverket.Foto: Pixabay
Johanna Alskog

Lettisk kyckling på menyn i Naturvårdsverkets restaurang blev nyligen en riksdagsfråga. Kristdemokraten Magnus Oscarsson ansåg att det utländska inslaget på menyn var "demoraliserande" och undrade i en skriftlig var civilminister Ardalan Shekarabi (S) tänkte göra åt saken.

LÄS OCKSÅ: Demoraliserande med lettisk kyckling

På onsdagen meddelade Naturvårdsverket, via myndighetens officiella twitterkonto, att det hädanefter inte kommer att serveras vare sig baltisk kyckling eller annat utländsk kött i matsalen:

"Nu förändrar restaurangen som finns i våra lokaler sin meny. Från och med idag serveras endast svenskt kött i de rätter som innehåller kött." skriver Naturvårdsverket.

Det här är med all sannolikhet helt i linje med vad Ardalen Shekarabi vill se. I sitt skriftliga svar har han inte synpunkter på Naturvårdsverkets val av kyckling, men skriver bland annat:

"De krav som ställs vid upphandling av livsmedel och måltidstjänster bör återspegla medborgarnas förväntningar på att minst svenska djurskyddskrav uppfylls. Jag vill understryka att upphandlare både får, kan och bör ställa krav på livsmedlens kvalitet, miljö och djurskydd."

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00