Om  
Annika Östman Wernerson

Hon blir ny rektor för Karolinska institutet

Annika Östman Wernerson blir ny rektor för Karolinska institutet. Hon tar över efter Ole Petter Ottersen. Prorektor blir Martin Bergö.

Foto: Martin Stenmark
Rebecka Prahl

Annika Östman Wernerson är professor i njur- och transplantationsvetenskap samt överläkare i klinisk patologi vid KI.

– Jag vill önska Annika Östman Wernerson lycka till i arbetet som rektor vid Karolinska institutet. Med sin breda kompetens inom utbildningsfrågor, kliniskt arbete och forskning är hon väl lämpad för uppdraget. Jag ser fram emot ett givande samarbete framöver, säger utbildningsminister Mats Persson i ett pressmeddelande

 Flaggskepp för medicinsk forskning

Annika Östman Wernerson var KI:s konsistoriums förslag till ny rektor efter att Ole Petter Ottersens förordnande löper ut i slutet av februari. 

Som rektor vill hon stärka universitetet internt, bland annat genom att öka samarbetet mellan kliniska och basvetenskapliga forskare för att få till fler större projekt. 

– I dag är Karolinska institutet ett världsledande medicinskt universitet, och det är viktigt att vi fortsätter att vara det. Vi ska vara ett flaggskepp för medicinsk forskning, sa Annika Östman Wernerson, i en intervju med Läkartidningen i början av februari. 

Östman Wernerson tillträder den 1 mars. 

Prorektor bli Martin Bergö, idag vicerektor för forskning vid Karolinska Institutet. 

Nämnda personer

Annika Östman Wernerson

Rektor Karolinska institutet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00