Förbundsdirektör för näst största Saco-förbundet slutar

Sveriges ingenjörers förbundsdirektör sedan över 30 år och förste vice ordförande i Saco, Richard Malmborg, går i pension. 

Richard Malmborg har varit kanslichef för Sveriges ingenjörer i 31 år.
Richard Malmborg har varit kanslichef för Sveriges ingenjörer i 31 år.Foto: Sveriges ingenjörer
Rebecka Prahl

Efter 31 år som förbundsordförande för Sveriges ingenjörer meddelar Richard Malmborg nu att han går i pension till våren 2023. 

– Mycket har hänt i förbundet sedan jag började för över 30 år sedan. Jag är stolt över att jag tillsammans med styrelsen, övriga förtroendevalda och förbundskansliet har byggt ett av Sveriges största fackförbund och att vi varje dag, året om, ger ingenjörerna trygghet och stöd i deras arbetsliv, säger Richard Malmborg i ett pressmeddelande.

”Starkt och välskött kansli”

Förbundsordförande Ulrika Lindstand menar att Malmborg har professionaliserat Sveriges ingenjörer under sin ledning samt stärkt förbundets ställning på svensk arbetsmarknad.

– Jag vill rikta ett varmt tack till Richard för hans insatser för Sveriges ingenjörer. Han lämnar efter sig ett starkt och välskött förbundskansli och har gett oss i styrelsen goda förutsättningar att både rekrytera hans efterträdare och ge denne en bra start i rollen, säger hon i pressmeddelandet.

Nämnda personer

Richard Malmborg

Förbundsdirektör på Sveriges ingenjörer, förste vice ordförande i Saco
Juristexamen (Lunds uni. 1990)

Ulrika Lindstrand

Förbundsordförande Sveriges ingenjörer
Civilingenjör i kemiteknik (Chalmers, 1998)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00