Försvarsmyndigheter startar plattform för att locka kompetens

Nu lanseras en ny webbplats, Försvarskarriär, för de som är intresserad av att arbeta inom försvarssektorn. Den ska ge mer information om vilka karriärval det finns inom försvaret, och hur detta kan bidra till att försvara Sverige. 

Försvarskarriär är en gemensam satsning mellan de tre försvarsmyndigheterna Försvarsmakten, Försvarets materielverk och Fortifikationsverket samt Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF).

Syftet är att plattformen ska locka intresserade personer och vad en karriär inom försvarssektorn kan innebära. Som nu har lanserats under Forsvarskarriar.se

Webbplatsen kommer bland annat visa berättelser från olika medarbetare och information om lediga tjänster i olika delar av försvarssektorn. Plattformen visar också de möjligheter som finns och vad för kompetensbehovs som eftersöks.

– Styrkan i forsvarskarriar.se är att vi som sektor samarbetar istället för att synas var för sig. Från Försvarsmakten vill vi förutom att visa våra heltidskarriärer civilt som militärt också lyfta fram möjligheten som finns att tjänstgöra deltid inom Försvarsmakten samtidigt som du har en annan civil karriär och huvudsysselsättning. Vi ser även att vi tillsammans kan nå målgrupper som tidigare kanske inte sett försvarssektorn som en självklar arbetsgivare, säger Klas Eksell, Försvarsmaktens personaldirektör, i ett pressmeddelande. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00