Snabbspår inom träindustrin lanseras

SNABBSPÅR. Arbetsmarknadens parter och Arbetsförmedlingen har kommit överens om ett nytt snabbspår för träindustrin. Spåret riktar sig till yrkesgrupper inom Trä- och möbelföretagen samt GS Fackets avtalsområde.

Snabbspår innebär att en långtidsarbetslös eller nyanländ person med förkunskaper inom ett yrke kombinerar praktik och utbildning. Sedan tidigare finns ett antal snabbspår för ett 20-tal bristyrken. Under tisdagen var det dags för lansering av ännu ett snabbspår som arbetats fram av arbetsmarknadens parter och Arbetsförmedlingen.

Det nya snabbspåret riktar sig till de yrkesgrupper som faller under Trä- och möbelföretagen och GS Fackets avtalsområde där bland annat snickare, träarbetare, maskinoperatörer, CNC-operatörer och sömmare ingår.

När Arbetsförmedlingen själva gjorde en genomlysning av hur det går med snabbspåren i oktober i år, stod det klart att tre av fjorton spår var i fas och ytterligare tre delvis i fas. Gällande fem av snabbspåren, bland annat lastbilschaufförer och slaktare, låg man inte enligt tidsplan. 

Login