Om  
Maja Fjaestad

Hallengrens statssekreterare får expertroll

Hon var statssekreterare hos Lena Hallengren (S) under hela förra mandatperioden. Nu har Maja Fjaestad landat ett nytt uppdrag som expertkoordinator.

Ex-statssekreteraren Maja Fjaestad blir expertkoordinator på Karolinska institutet.
Ex-statssekreteraren Maja Fjaestad blir expertkoordinator på Karolinska institutet.Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Axel Hyttnäs Telin

Maja Fjaestad är ny i sin roll som expertkoordinator på Karolinska institutets centrum för hälsokriser. Där kommer hon verka inom kompetensområdet samhällspolitik och beredskap.

Hon kommer till det nya uppdraget efter att ha varit statssekreterare hos dåvarande socialminister Lena Hallengren (S) under början av covid-19-pandemin. I ett pressmeddelande säger hon att hon uppskattar att centrumet strävar efter ett helhetsgrepp kring hälsohot.

– Jag ser också fram emot att fortsätta analysen av vad universitetens roll skulle kunna vara innan, under och efter hälsokriser, säger Fjaestad.

Var osäker

Maja Fjaestad valdes i slutet av förra året in som ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. Där sitter hon i avdelningen för företagande och ledarskap.

I en intervju med Altinget innan regeringsskiftet var hon osäker på vad hon skulle göra härnäst. Men hon sa också att hon kunde tänka sig att jobba med liknande frågor i framtiden.

– Jag känner en stor kärlek för sektorn och mitt hjärta finns mycket i frågorna om life science, hälsa och teknik, sa hon då.

Läs också

Nämnda personer

Maja Fjaestad

Expertkoordinator Karolinska institutets centrum för hälsorisker, ledamot Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien
Tekn. dr i teknikhistoria (KTH, 2010)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00