S-doldis med makt över sjukvården vill göra som i Danmark

”Vi behöver rensa den byråkratiska överbyggnaden på vården och lita mer på att vårdpersonalen är klok nog att göra bra och rätt för patienter som är sjuka” säger Dag Larsson, Socialdemokraternas sjukvårdspolitiske talesperson. I en intervju med Altinget avslöjar han hur han vill kopiera det danska sjukvårdssystemet och vilken den absolut viktigaste valfrågan är.

”Man får inse att det är lättare att genomföra husläkarförändringen i vissa delar av Sverige. Men i andra delar är man helt beroende av hyrläkare. Där kan man inte skapa den önskvärda kontinuiteten eftersom det inte finns tillräckligt med läkare”, säger Dag Larsson, Socialdemokraternas sjukvårdspolitiske talesperson.
”Man får inse att det är lättare att genomföra husläkarförändringen i vissa delar av Sverige. Men i andra delar är man helt beroende av hyrläkare. Där kan man inte skapa den önskvärda kontinuiteten eftersom det inte finns tillräckligt med läkare”, säger Dag Larsson, Socialdemokraternas sjukvårdspolitiske talesperson.Foto: Socialdemokraterna
Marie Lundahl

Flera opinionsmätningar från bland andra Novus visar att hälso- och sjukvården fortsätter att vara en av svenska folkets viktigaste valfrågor.

Fram till riksdagsvalet i september intervjuar Altinget

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00