Kritik mot apoteksutredningens uppdrag

APOTEK. Den nyligen tillsatta utredningen är Sveriges onödigaste utredning, enligt Moderaternas vårdpolitiska talesperson Cecilia Widegren. Sveriges apoteksförening däremot välkomnar delar av utredningens uppdrag, men håller med om att vissa saker redan utretts nog.

Foto: Foto: Pixabay
Johanna Alskog

Därför är det så olyckligt att det på skattebetalarnas bekostnad tillsätts en utredning som inte kommer att ge svar på framtidens utmaningar kring människors hälsa utan som kommer att blicka bakåt med ideologiska glasögon, lett av en partikamrat. Som med ogillande och skepsis betraktar valfrihet och mångfald som fienden och nostalgiskt längtar tillbaka till statliga monopol. 

ur Cecilia Widegrens skriftliga fråga till Gabriel Wikström

Förra veckan tillsatte regeringen en utredning som ska se över hur apoteksmarknadens utveckling. Den moderata riksdagsledamoten Cecilia Widegren, partiet vårdpolitiska talesperson, befarar att regeringen har mer långtgående motiv med utredningen

Dokumentation

Läs artikel på Altinget om apoteksutredningen

Utredare ska säkra apotek i hela landet

Att säkra tillgängligheten till apotek i hela landet är en viktig del i den nya apoteksutredningen. Samtidigt skriver regeringen i direktiven att tillgången inte har minskat efter avregleringen.


Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00