Huvudmannaskapsutredning närmar sig start

Utredningen om ett statligt huvudmannaskap för vården kommer preliminärt att tillsättas i maj. Från patientorganisationerna kommer flera medskick till direktiven.

Hälso- och sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) har utlovat utredningsstart för huvudmannaskapsfrågan under våren.
Hälso- och sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) har utlovat utredningsstart för huvudmannaskapsfrågan under våren.Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Linda Berglund

Att utreda för och nackdelar med ett statligt huvudmannaskap för hälso- och sjukvården är en av punkterna i Tidöavtalet. Hälso- och sjukvårdsminister Acko Ankarberg har tidigare sagt till Altinget att utredningen ska tillsättas under våren. Den tidpunkten är nu preciserad till maj månad, bekräftar socialdepartementet för Altinget.

{{toplink}}
Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
Läs också

Det är också det besked som medlemmarna i Patientrådet fick när de mötte sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (K) och socialminister Jakob Forssmed (KD) för några veckor sedan och organisationerna gjorde flera medskick inför att direktiven ska skrivas.

0:000:00