Sverige står upp för aborträtt och kvinnohälsa

RÄTTIGHETER. Sverige, Belgien, Nederländerna och Danmark arrangerar en internationell konferens för att mobilisera stöd för organisationer som arbetar med kvinnors sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter.

Den 2 mars i Bryssel bjuder biståndsministrarna från Sverige, Belgien, Nederländerna och Danmark in till en internationell konferens på temat She Decides. Syftet är att mobilisera både pengar och politiskt stöd för de organisationer som arbetar för kvinnors sexuella och reproduktiva hälsa och hälsa och rättigheter.

– She Decides är ett ställningstagande för kvinnors rättigheter och självklara rätt att bestämma över sin egen kropp. Vi ska mobilisera politiskt och finansiellt stöd och visa att det finns en motkraft till den oroande utveckling vi ser såväl i USA som andra delar av världen, säger Isabella Lövin (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, i ett pressmeddelande.

Regeringsrepresentanter från ett 50-tal länder, mellanstatliga organisationer, civilsamhället samt privata aktörer står på konferensens inbjudningslista.

Login