Om  
Camilla Asp

Svenska kyrkan rekryterar gs från MSB

Svenska kyrkans kyrkostyrelse har utsett Camilla Asp, överdirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, till ny generalsekreterare.

Camilla Asp blir ny generalsekreterare för Svenska kyrkan.
Camilla Asp blir ny generalsekreterare för Svenska kyrkan.Foto: Magnus Aronson
Albin Bohlin

Nu har Svenska kyrkans kyrkostyrelse beslutat vem som ska efterträda den nuvarande generalsekreteraren Helén Ottosson Lovén som kommer att gå i pension i juni. Camilla Asp har arbetat på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap de senaste åren, i dag som överdirektör. Camilla Asp är dessutom ledamot i styrelserna för Finansinspektionen och Försvarshögskolan samt ledamot i Energimyndighetens insynsråd.

– Det är med glädje och stor nyfikenhet jag tar mig an jobbet som generalsekreterare. Svenska kyrkan är en viktig samhällsaktör och jag har i mina tidigare roller haft samarbete med kyrkan och sett vilket betydelsefullt arbete som görs, säger Camilla Asp i ett pressmeddelande.

Rekryteringsarbetet inleddes under hösten och har genomförts av kyrkostyrelsens presidium.

– Vi är glada för den goda rekryteringen och vi ser fram emot att välkomna Camilla Asp som ny generalsekreterare. Hon har den kompetens och erfarenhet som vi eftersöker, med kunskap både inom civilsamhället och inom nationell offentlig förvaltning, säger ärkebiskop Martin Modéus.

Camilla Asp tillträder sin nya tjänst senast vid månadsskiftet mellan augusti och september och får ett sex år långt förordnande.

Nämnda personer

Camilla Asp

Överdirektör Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), styrelseledamot Försvarshögskolan, Finansinspektionen
fil. kand. i ekonomi (Lunds uni., 1990)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00