Om  
Erik Bergkvist

S-parlamentariker: Jag har lungcancer

Europaparlamentarikern Erik Bergkvist (S) har lungcancer. Det berättar han själv på sociala medier.

Erik Bergkvist kommer att fortsätta som EU-parlamentariker under sin behandling.
Erik Bergkvist kommer att fortsätta som EU-parlamentariker under sin behandling.Foto: Socialdemokraterna
Axel Hyttnäs Telin

Socialdemokraternas EU-parlamentariker Erik Bergkvist har lungcancer. I ett inlägg på Facebook berättar han att han först misstänkte njursten, men att det också följdes av en envis lunginflammation som ledde till ytterligare utredning. Han skriver också att hans behandling snart kommer att påbörjas.

Erik Bergkvist valdes in i Europaparlamentet i samband med förra valet, 2019. I dag är han skuggrapportör i transportutskottet. Erik Bergkvists pressekreterare säger till Altinget att sjukdomsbeskedet inte kommer att påverka det sakpolitiska.

Han kommer också att fortsätta i Europaparlamentet.

”Nu har jag och mina närmaste fått en ny stor uppgift att ta oss an. Jag kommer därför att delta i det politiska arbetet när jag kan. När annat kräver min uppmärksamhet är jag glad att ha goda vänner, kollegor och medarbetare att lita till”, skriver Bergkvist.

”Jag berättar om detta för att jag tror allt blir lättare om vi pratar med varandra, även när det handlar om svåra saker. Kanske kan det motivera någon att kolla upp det där som känns fel eller ringa en vän som har det tufft.”

Erik Bergkvist avslutar också sitt inlägg med en uppmaning om att skänka pengar till Barncancerfonden, eller annan viktig sjukdomsforskning.

Nämnda personer

Erik Bergkvist

Europaparlamentariker (S), ledamot i partistyrelsen
Doktor i nationalekonomi (Umeå uni., 2001)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00