Moderaterna vill se minskade bränslepriser under tre månader

Moderaterna vill se minskat bränslepris genom reducerad energiskatt och reduktionsplikt. Samtidigt påpekar finansministern att regeringen arbetar med lösningar på de krigsdrabbade priserna. 

Elisabeth Svantesson vill se en snabb lösning på chocköjningen av bränslepriser som till viss del beror på kriget i Ukraina.
Elisabeth Svantesson vill se en snabb lösning på chocköjningen av bränslepriser som till viss del beror på kriget i Ukraina.Foto: Pontus Lundahl/TT
Anton Storm

Moderaterna vill se ett minskat bränslepris på fem kronor bland pumparna i landet under de kommande tre månaderna. Det presenterade Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson på en pressträff under tisdagen.

– Innan regeringen kallade det för Putinpriser kunde man mycket väl kalla det för Dambergpriser, säger Elisabeth Svantesson på en pressträff.

Priset var högt redan tidigare och har ökat ännu mer som en följd av kriget i Ukraina. Moderaterna vill därför sänka energiskatten på diesel så att den når EU:s minimumnivå, dessutom vill M sänka energiskatten på bensin i samma utsträckning. 

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00