M-topp avgår efter läckta chattar

P4 Skaraborg avslöjade att Johan Abrahamsson, ordförande för Moderaterna i Västra Götaland, har delat olämpliga bilder med en partikollega i en privat chatt. Johan Abrahamsson har tidigare försvarat bilderna som ”buskishumor”, men väljer nu att avgå.

Johan Abrahamsson talar under Moderaternas partistämma i Umeå i oktober 2023.
Johan Abrahamsson talar under Moderaternas partistämma i Umeå i oktober 2023.Foto: Pontus Lundahl/TT
Albin Bohlin

Moderaten Johan Abrahamsson har under flera års tid skickat bilder till en tidigare partikollega, bilder med rasistiskt och sexistiskt innehåll. När P4 Skaraborg avslöjade hans agerande avfärdade han det som ”buskishumor” och en typ av skämt som alla män uppskattar. Så visade sig inte vara fallet.

Under måndagen meddelar Johan Abrahamsson att han lämnar posten som ordförande för Moderaterna i Västra Götaland, vilket är partiets största förbund. Det var Mariestads-Tidningen först med att rapportera om.

”För mig är det viktigt att om man inte har delar av laget bakom sig, då ska man inte fortsätta att leda. Det är min filosofi”, skriver Johan Abrahamsson i ett mejl som har gått ut till partiföreträde i Västra Götaland.

Anna Vedin kommer att ta över efter Johan Abrahamsson och hon understryker att det är hans eget beslut att avgå.

– Jag tycker det är ett klokt och genomtänkt beslut, säger hon till Göteborgs-Posten.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024