KD vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten

MYNDIGHETER. Kristdemokraterna vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten. "Det finns en stor kritik mot myndigheten" säger partiets miljöpolitiska talesperson Kjell-Arne Ottosson.

Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) med när Havs- och vattenmyndigheten inledde arbetet med att tömma fartyget Lindesnäs på olja. 
Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) med när Havs- och vattenmyndigheten inledde arbetet med att tömma fartyget Lindesnäs på olja. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Johanna Alskog
Fakta
Havs- och vattenmyndigheten är placerad i Göteborg och inrättades under Alliansregeringen. Dåvarande miljöminister Andreas Carlgren (C) invigde den nya myndigheten i juli år 2011.
Myndigheten har haft två generaldirektörer: Björn Risinger (2011-2015) som i dag är generaldirektör för Naturvårdsverket samt Jakob Granit som tillträdde år 2016.

Kristdemokraterna vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten i Göteborg. De uppgifter myndigheten har i dag bör istället föras över till Jordbruksverket och Naturvårdsverket. Det skriver partiet i sin följdmotion till

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00