Öl med Martin Melin eller fika med Svantesson?

I årets upplaga av Musikhjälpen finns chans att ta en fika med finansminister Elisabeth Svantesson eller en öl med riksdagsledamot Martin Melin. Även ett riksdagsbesök med den tidigare socialministern och C-ledarens jultröja ligger uppe för auktion.

Lena Hallengren (S) auktionerar ut en rundvandring i riksdagen, Muharrem Demirok (C) skänker sin jultröja från Cloetta.
Lena Hallengren (S) auktionerar ut en rundvandring i riksdagen, Muharrem Demirok (C) skänker sin jultröja från Cloetta.Foto: Claudio Bresciani, Mikaela Landeström/TT
Axel Hyttnäs Telin

Att politiker auktionerar ut upplevelser eller saker till förmån för Sveriges Radios, SVT:s och Radiohjälpens välgörenhetssatsning Musikhjälpen har blivit något av en tradition. Förra året kunde den som skänkte pengar bland annat vinna en grillkväll med Johan Pehrson, Morgan Johanssons gamla lagbok eller Nooshi Dadgostars blus från när partiet var med och fällde Stefan Löfvens regering.

Pengarna kommer i år gå till kampen mot hunger under temat: ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Men jämfört med förra året har färre politiker valt att engagera sig. Bland partiledarna är det en så länge bara statsminister Ulf Kristersson (M) och Muharrem Demirok (C) som tävlar ut sina ägodelar. Däremot finns också möjligheten att vinna en fika med finansministern.

Rundtur i riksdagen

Socialdemokraternas gruppledare Lena Hallengren erbjuder en rundvisning bakom kulisserna i riksdagen. Priset är i skrivande stund uppe på 5 400 kronor.

Förutom den personliga guidningen får den som vinner auktionen en lunch med Hallengren i riksdagsmatsalen. Dessutom får man ser hur Hallengren förbereder sig inför en riksdagsdebatt på första parkett.

”Gängens värsta fiende” på väggen?

Liberalernas ungdomsförbund auktionerar ut en av förra valrörelsens mest omskrivna valaffischer. Affischen är givetvis signerad av Jan Jönsson och har budskapet:

”Så ser han ut. Gängens värsta fiende.”

Budgivningen är just nu uppe på 1 530 kronor.

Fika med finansministern

Möjligheten finns också till att ta en fika med Elisabeth Svantesson (M). 675 kronor är det ledande budet i nuläget, för en halvtimmes fika med finansministern.

Öla med Martin Melin

Martin Melin (L) finns där för den som är sugen på öl. För 520 kronor eller mer kan auktionsvinnaren slå sig ner för ett samtal över en öl med den välkända riksdagsledamoten. ”Tid och plats sker efter ö(l)verenskommelse”, skriver ungdomsförbundet Luf i sin annons.

”Jag är ju en social person och gillar samtal så ser fram emot nån som vill grilla mig på allt mellan himmel och jord”, skriver Martin Melin i en kommentar till Altinget.

Kristerssons anteckningsbok

Statsminister Ulf Kristerssons signerade anteckningsblock kan bli din om du skänker minst 440 kronor i tävlingen som lagts upp av ungdomsförbundet Muf.

Inga statshemligheter kommer dock läcka ut efter budgivningen, då anteckningsblocket är oanvänt.

EU-slips – eller sjal

Den officiella slipsen från det svenska ordförandeskapet i EU kan bli din, om du är villig att skänka minst 1 019 kronor. Dessutom tillkommer ett personligt budskap från socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M). Det går också bra att byta ut slipsen med den motsvarande scarfen, skriver Muf som står bakom tävlingen.

Demiroks gamla tröja

Centerledaren Muharrem Demirok auktionerar ut sin jultröja från Cloettafabriken i Ljungsbro. ”Det finns vissa tecken på användning, men den är väl omhändertagen av dess tidigare ägare”, står det i annonsen.

Jultröjan, som är i storlek M, har än så länge dragit in 920 kronor. 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Muharrem Demirok (@muharremd)

Lira CS med Thor

 Douglas Thor gillar datorspelet Counter-Strike. Den som också gör det kan nu buda på ett exklusivt gaming-tillfälle med Moderata ungdomsförbundets ordförande. Budgivningen är just nu uppe i 100 kronor.

”Kan du slå Douglas Thor i Counter-Strike? Buda och bevisa det!”

Nämnda personer

Lena Hallengren

Gruppledare Socialdemokraterna
Lärare (Högskolan i Kalmar 1996)

Muharrem Demirok

Partiledare Centerpartiet
Fil. kand i statsvetenskap (Linköpings uni., 2003)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00