Om  
Anne Ramberg
Daniel Poohl

Anne Ramberg ny ordförande för Expo: ”En ära”

Stiftelsen Expo förnyar sin styrelse med Anne Ramberg, jurist och tidigare generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund, som ny ordförande.

Axel Hyttnäs Telin

Advokatsamfundets tidigare generalsekreterare ersätter Kerstin Brunnberg på posten som styrelseordförande för stiftelsen Expo.

– Det är en ära att få möjlighet att leda stiftelsen Expos styrelsearbete. Expo spelar en avgörande roll som unik kunskapskälla och oberoende röst i samhällsdebatten, särskilt i dessa tider när ytterhögerns idéer normaliseras, säger Anne Ramberg i ett pressmeddelande.

Anne Ramberg har både varit ersättare för Sveriges ordinarie domare i Europadomstolen och styrelseordförande för Uppsala universitet.

– Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och kunskap i styrelsens arbete och ser fram emot att få vara med och fortsätta utveckla stiftelsens verksamhet framåt.

Akademiledamot väljs in

Styrelsen får också en ny ledamot i form av Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi och ledamot i både Svenska Akademien och Kungliga Vetenskapsakademien.

Daniel Poohl, vd och ansvarig utgivare, är stolt över värvningarna.

– Med den här förstärkningen har vi en styrelse som är redo att fortsätta Expos utvecklingsarbete och stärka vår roll som den ledande expertorganisationen i frågor om rasism och högerextremism, säger han.

Hela styrelsen
  • Ordförande Anne Ramberg (ny)
  • Vice ordförande Robert Aschberg
  • Peter Christensen
  • Maureen Hoppers
  • Åsa Wikforss (ny)
  • Daniel Poohl (suppleant)

Nämnda personer

Anne Ramberg

Ordförande i Uppsala universitetets styrelse Konsistoriet, styrelseordförande Expo
Jurist

Daniel Poohl

Vd och ansvarig utgivare Expo

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00