Aftonbladet rekryterar chef från Viaplay

Tidigare i år meddelade Lena K Samuelsson att hon lämnar rollen som vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet. Nu står det klart att Lotta Folcker, Viaplays sportchef, kommer att axla rollen.

Lotta Folcker går från Viaplay till Aftonbladet.
Lotta Folcker går från Viaplay till Aftonbladet.Foto: Magnus Laupa
Albin Bohlin

I dag är Lotta Folcker sportchef på Viaplay, men hon är inget nytt ansikte för Aftonbladet. Hon började där första gången 2013 och hade då arbetat som chef för Nyhetsmorgon på TV4 och som reporter på ett flertal svenska tidningar.

Under hennes förra period på Aftonbladet var hon bland annat chef för Aftonbladet TV och redaktionschef för tidningens digitala satsningar.

Nu har hon fått tjänsten som Aftonbladets publisher efter att Lena K Samuelsson meddelade tidigare i år att hon ska sluta.

– Jag är både hedrad och ödmjuk inför uppgiften, men framför allt känner jag en enorm glädje att få komma tillbaka till Aftonbladet. Vi är i en orolig tid som gör det lätt att vilja kavla upp ärmarna och slåss för den oberoende journalistiken. Det känns viktigare än på länge, säger Lotta Folcker i ett pressmeddelande.

Läs också

I rollen som publisher – vd, chefredaktör och ansvarig utgivare – ingår ansvaret både för tidningens innehåll och ekonomi.

– Lotta Folcker är en erfaren journalist och mediechef med bred kompetens både inom nyheter, sport, video, digital utveckling och affär. Det gör henne perfekt i den här rollen. Hon är dessutom uppskattad ledare med förmåga att inspirera och lyfta sina medarbetare, säger koncerndirektören för Schibsteds medier Siv Juvik Tveitnes.

I slutet av förra året kom nyheten att Schibsteds medier kommer att avnoteras från börsen. Arbetet med det kommer att inledas under våren och det är en av uppgifterna som Lotta Folcker får ta tag i när hon tillträder den 22 april.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00